Tee omia seikkailuja unelmien kaupungissa

Yksi maailman kuuluisimmista paikoista, New York City on todella paikka suurimmille haaveilijoille ja intohimoisille ihmisille. 

Sen lisäksi, että kaupunki, jossa voit tehdä kaiken totta, se on myös paikka ankarimman kritiikkiä, suurimmat haasteet ja enemmän. Lopussa kaikki, New York ylpeilee suurin saavutuksia, suurimpia juhlia ja enemmän asioita voit nauttia. 

Jos olet turisti, anteeksiantamaton kaupunki on suuri maailma tutkia. Graffitin täyteläiset kujat ovat kuvakooksia ja kiireisistä kaduista tulee kohtauksia elokuvista. Sen lisäksi niiden ikoninen näyttää, nämä paikat ovat kauniita tarinoita takanaan. 

Tutustu tämän oppaan sijaintiin.

1. Grand Central -terminaali

1900-luvun alussa rakennettu sijainti ei ole vain kuljetuskeskus ihmisille, jotka lähtevät ja matkustavat ympäri kaupunkia. Beaux-Arts-tyylinen rakennus on suuri osa kaupungin historiaa, kulttuuria ja taidetta. 

Manhattanin keskustassa sijaitsevassa rakennuksessa on 60 kauppaa, 35 ravintolaa ja ympärivuotista toimintaa. Voit helposti ottaa ratsastaa junassa ottaa kierros ympäri kaupunkia ja aseman piilotettuja tarinoita. 

Juna sopii nopeisiin ja pitkiin ajoihin, ja asemalle saapuu uusi juna joka minuutti aamukuumetta. Sen lisäksi sen säännöllisesti ratsastaa miljoonia matkustajia Metro-North kiskot, asema tarjoaa myös yhdistää palveluja muille raiteille. 

Osoite: 89 E 42nd St, New York, NY 10017, Yhdysvallat

Rakennusvuosi: 1913

2. Lincolnin esittävän taiteen keskus 

Lincoln Center on toinen historiallinen rakennus Manhattanilla. Kuten 16,3 hehtaarin monimutkainen rakennusten Lincoln Square, se antaa suuren vaiheen ja kotiin 12 maailmanluokan taidejärjestöjen kuten New Yorkphilharmonic, Juilliard School, New York City Opera ja New York City Ballet.

Riippumatta vierailusta näyttelyssä tai ei, matka sijainnin ympärillä olisi kannattava kokemus. Koko kompleksi on täynnä sisä- ja ulkosijainteja, jotka sopivat erinomaisesti taiteen, musiikin ja vastaavien alojen purveyoriin. 

Osoite: Lincoln Center Plaza, New York, NY 10023, Yhdysvallat

Rakennusvuosi: 1955–1969

Puhelin: +1 212-875-5456

3. Rockefeller Centerin rinki

Jos satut saapuvat kaupunkiin syksyn tai talven aikana, voit myös tehdä matkan Rockefeller Centeriin. Kaukalo avautuu lokakuun alussa ja auttaa vahtimestari juhlava kausi. On suositeltavaa, että vierailet alueella kahden ensimmäisen kuukauden aikana, kun joulukuun ja tammikuun kuukaudet pakkauksissa on pitkä jono kaukaloon. 

Vuonna 2019 hinnat olivat 15 dollaria lapsille, 25 dollaria aikuisille ja nostettiin 28 dollaria tai 33 dollaria sesongin aikana. Luistimet voi myös vuokrata 13 dollaria alueella. Hinnat on julkaistu virallisilla verkkosivuilla kaukalo.

Osoite: Rockefeller Center, 600 5th Ave, New York, NY 10020, Yhdysvallat

Puhelin: +1 212-771-7200

4. Empire Valtion rakennus 

Nimetty lempinimi New Yorkin itse Art Deco-tyylinen arkkitehtuuri oli aikoinaan korkein rakennus kaupungin rakentamisesta 1970 kunnes alkuperäinen World Trade Center rakennettiin. Pilvenpiirtäjä on maailman 48.

Sen lisäksi, että todellinen rakennus, 102-kerroksinen rakennus on myös näköalatasanne matkailijoille ja utelias paikalliset. Muista tuoda kamera, kun näet korkeimmissa kerroksissa!

Osoite: 350 Fifth Avenue, Manhattan, New York 10118, Yhdysvallat

5. Ostoskeskukset newyorkilaisessa

Yhtenä maailman vilkkaimpista kaupungeista saat mitä haluat kaupungin kaduilla ja ostoskeskuksissa! Merkkituotteiden malleja alennettuun suunnittelija vaatteita, matkamuistoja, pyhäinjäännöksiä ja enemmän, voit ostaa kuormien asioita kaupungin. 

Tutustu paikkoihin, kuten Westfield World Trade Center, The Shops At Columbus Circle ja Staten Island Mall. Tunnettujen tuotemerkkien lisäksi nämä ostoskeskukset ja keskukset myyvät myös tuoreita tuotteita ja muita vastaavia tuotteita.

6. Vapaudenpatsas 

Uhkaava yli pilvenpiirtäjiä New York, patsas on tunnettu paitsi Yhdysvalloissa, mutta kaikkialla maailmassa. Se on uusklassinen veistos, joka sijaitsee New Yorkin satamassa Ellis Islandilla. 

93 metrin patsas oli itse asiassa lahja Ranskasta Yhdysvaltoihin. Jättimäisen veistoksen on suunnitellut Frédéric Auguste Bartholdi, ja sen rakensi Gustave Eiffel. Kolossi”koko nimi on “Liberty Enlightening the World” tai “La Liberté éclairant le monde”.

Se kuvaa Libertas tai Liberty, Roomalainen jumalatar ja persoona vapauden. Jos katsot tarkasti, patsaat on kuvattu kävelemään, kun rikki ketjut ja kahleet makaavat hänen jalkojensa juuressa, muistoksi orjuuden loppuja ja vapauden alkua maassa. Tämä on varsin mielenkiintoinen seikka, koska miljoonat ihmiset myös vaeltaa sataman läpi ja kulkevat monumentin tai sen saaren läpi vuosittain.

Ellis Island on toinen lähellä nähtävyys ja maamerkki Yhdysvalloissa. Saari on toinen kuva vapaudesta ja yhtenäisyydestä alueella maahanmuuttoasema vuodesta 1892. Asema käsitteli miljoonia New Yorkin asukkaita edellisellä vuosisadalla. 

Osoite: New York, NY 10004, Yhdysvallat

Rakennusvuosi: 1875

7. Teatterit kohteessa New York

Haluatko katsoa elokuvan, reaaliaikaisen musikaalin tai oopperan? Valitse jokin 39 teatteria sijaitsee kaupungissa! Katso Broadway, Bollywood ja muita esityksiä! Jos luulet, että he ovat vain eliitti, on todella alennettuun lippuja vain odottaa löytäjäänsä! Tutki ja anna itsellesi lippu henkeäsalpaavaan ja maailmanluokan suorituskykyyn. 

Osa näistä paikoista ovat Ambassador Theatre, American Airlines Theatre, Barrymore Theatre, Music Box Theatre ja Eugene O’Neill Theatre. Nämä teatterit näyttävät sekä uusia että klassisia Broadway-musikaaleja ja muita esityksiä. 

Sulkemisen jälkeen tänä vuonna, hiljattain avattu teatterit ovat nyt myydä lippuja Phantom of the Opera, Disney’s Lion King, Tappaa Mockingbird ja muita mukautuksia.

8. Metropolitan taidemuseo

Nimeltään Met, tämä museo on yksi maailman suurimmista museoista ja Suurin Yhdysvalloissa. Museo perustettiin jo vuonna 1870, ja se rakennettiin tarjoamaan paikka taiteelle ja sen koulutukselle. 

Museo on jaettu kolmeen suureen rakennukseen, joissa yhdessä on noin 2 miljoonaa pysyvää korvaamatonta näyttelyä. Nämä taideteokset ovat kuratoineet ja ylläpidetään 17 osastoa museossa. Met mahdollistaa myös uusia tai pyörivät näyttelyt, jotka eivät sisälly niiden omaan kokoelmaan. 

Museo käynnistää uusia näyttelyitä 5 kuukauden pituisen sulkemisen jälkeen tänä vuonna 2020. 

Osoite: 1000 Fifth Avenue, New York 10028

Rakennus: 1870

9. Times Square

Times Square on avenue, jolla eri ihmiset, unelmat ja tavata. 

Alkuaikoina alue oli kuitenkin varkaiden ja muiden varjoisan yrityksen tunnettu paikka. Kun teatterit, ravintolat ja muut kaupat rakennettiin, tämä aloitti uuden vaiheen maalle. 

Alue oli myös nimeltään Longacre Square aiemmin. Se nimettiin uudelleen sanomalehden, New York Times, jonka toimisto oli aiemmin sijaitsee alueella. Heidän vanha rakennus on edelleen ylpeänä kadulla kuin jyrkkä One Times Square. 

Times Squaren ensimmäinen digitaalinen mainos pystytettiin 1900-luvun alussa. Tänään neliö on ainoa New Yorkissa, jossa omistajat ovat velvollisia pystyttää sähköisen ja valaistu mainostaulut. Alueen loistavia näyttöjä kutsutaan näyttämiksi. 

Voit vierailla paikoissa, kuten Lazer Park, MTV: n Total Request Live (TRL), Madame Tussaud’s Wax Museum ja enemmän alueella.

10. Central-puisto

Vaikka alue on kuva menestyksestä ja rehevästä elämästä, New York on itse asiassa yhdysvaltojen vihrein tila. Kaupungissa on suuria viheriölaikkuja kaupunkiympäristössä puistojen ja muiden luonnonkauniiden paikkojen kanssa. 

Tunnetuin sijainti on Central Park, jossa miljoonat ihmiset vierailevat alueella vuosittain. Central Park on urbaani puisto, joka on tunnettu ikonisesta muotoilustaan, ulkoasustaan ja ulkonäöstään. Sen lisäksi laaja ja avoin alueilla, sijainti on nähtävyyksiä, kuten Ramble ja järvi, Hallett Nature Sanctuary, ja Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir. 

Ihmiset voivat tehdä erilaisia aktiviteetteja puistossa ja liittyä useihin siellä järjestettäviin tapahtumiin. Sijaintiin pääsee myös julkisilla liikennevälineillä. 

Koko noin 843 eekkeriä, Central Park on vain viidenneksi suurin puisto kaupungin. 

Muita puistoja ovat:

  • Pelham Bayn puisto (2772 eekkeriä)
  • Vihreävyö (2 316 eekkeriä)
  • Van Cortlandt -puisto (1 146 eekkeriä)
  • Flushing Meadows-Corona -puisto (813 eekkeriä)
  • Marine Park (798 eekkeriä)
  • Bronxin puisto (718 eekkeriä)
  • Alley Pond -puisto (655 eekkeriä)
  • Metsäpuisto (544 eekkeriä)

Kannalta viheralueita, New York on myös Jamaika Bay Wildlife Turvakoti, joka kattaa suolasuot ja meriveden Jamaikan Bay. 

Osoite: Manhattan, New York, Yhdysvallat

Rakennus: 1857–1876

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *