Lukkotyypit

Lukkoilla on tärkeä merkitys kodeissamme. Se tarjoaa tarvittavan yksityisyyden huoneisiin ja antaa talosi suojan varkauksilta tai muilta kotiisi saapuvilta. Koska sinulla on niin monenlaisia ​​lukkoja, joista voit valita, se voi olla ylivoimainen. Lue lisätietoja eri tyypeistä ja niiden käytöstä.

Jos haluat lukea lisää artikkeleita matkustamisesta, ruoasta ja elämäntavasta, Jenn Maria Anna -blogi on suosituin sivusto. Voit lukea kaikesta ja kaikesta auringon alla. Tilaa sivusto, jotta pysyt ajan tasalla uusimmista viesteistä.

Tyypit Lukot

Jokainen lukkotyypissä tarjoaa eriasteista turvallisuutta. Lue huolellisesti kunkin tyypin yleiskatsaus ja anna sen auttaa sinua päättämään, mitä saat kotiisi tai mihin tahansa paikkaan, jossa sitä voidaan tarvita.

Riippulukotunohda

Äläriippulukon yksinkertaisuutta, koska sillä on monia käyttötarkoituksia. Niitä on helppo käyttää, ja lukituksen avaamiseen tarvitaan vain avain tai numero / kirjain-yhdistelmä. Se on myös kannettava ja voidaan sijoittaa mihin tahansa. Sitä on myös erikokoisia. 

Riippulukoissa on vain 3 pääkomponenttia: lukitusmekanismi, runko ja kahva. Avaintyypeille avaamalla sen määritetyn avaimensa.

Riippulukot yhdistelmillä, kuten nimestä voi päätellä, voidaan avata vain syöttämällä oikea numerosarja, kirjaimet tai molempien sekoitus. Minkä tahansa käyttötavan variantti onkin, tämä tyyppi on taipumus avata raakalla voimalla tai työkalujen avulla. Vaikka ne ovat helppokäyttöisiä, ne myös vaarantuvat helposti.

Ne sopivat erinomaisesti kaapien ja talon porttien kiinnittämiseen tai toissijaisena suojana kotien oville.

Deadbolts

Jos haluat jotain suojaavan sinua murtautumisilta, paras asia on oviesi ovet. Nämä sijoitetaan yleensä koteihin tai huoneistoihin. Ne ovat hieno lisä yksinkertaisiin ovenlukkoihin. Sen ainutlaatuisessa lukitusmekanismissa käytetään pyörivää sylinteriä, joka ajaa pultin oveen. 

Niitä ei voida avata fyysisellä voimalla, mutta se on herkkä lukkojen poiminnalle. Löydät, että lukkoruuvista on 3 muunnosta: 

  • Yksisylinterinen – yksinkertaisin kolmesta
  • kaksoissylinteristä – käyttää avainta molemmilla puolilla avattavaksi
  • Lukittava peukalon kääntö – antaa parhaan turvallisuuden

Nuppilukot

Kun ostat ovenkahvan, se yleensä mukana tulee oma lukitusmekanismi. Tämäntyyppiset lukot vaarantuvat helposti, joten varmista, että asennat lisää lukkoja pitämään huoneesi ja kotisi turvassa.

Elektroniset ja älykkäät lukot

Teknologian kehittyessä voit nyt käyttää uusimpia keksintöjä kodin turvassa. Ne eivät yleensä vaadi tyypillisiä avaimia, mutta ne voidaan avata vain luomalla salasanalla tai Bluetoothin tai WiFi: n kautta. Useimmat huippuluokan huoneistot ja älykkäät kodit käyttävät näitä lukkoja. Niiden ainoa haittapuoli on, että ne ovat kalliita asentaa.

Tämä on vain lyhyt katsaus käyttämiesi lukkojen tyyppeihin. Katso loput blogista muuta hauskaa ja hyödyllistä sisältöä.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *