Positiivisia asioita

Tänään on ollut pitkästä aikaa, oikeastaan ilman mitään varsinaista syytä, vähän nihkeämpi päivä, joten päätin tietoisesti keskittää mieleni viime aikojen positiivisiin asioihin ja vieläpä kirjoittaa ne tänne ylös. Uskon nimittäin vahvasti teoriaan, jonka mukaan mielessämme asuu positiivinen ja negatiivinen “susi”, joista se jota ruokimme voittaa. Itselläni nimenomaan positiiviseen keskittyminen saa aikaa positiivisen kierteen, joka heijastuu jokaiseen päivään. Samalla olen myös ehdottomasti sitä mieltä, että kaikki “negatiiviseksi” mielletyt tunteet kuuluvat elämään siinä missä “positiivisetkin”. Kuitenkaan turha menneiden vatvominen tai tulevaisuuden kauhukuvien maalailu ei tee kenellekään hyvää. Paljon on kiinni siitä miten päätämme ajatella!

Viime aikoina on tapahtunut monenlaisia asioita- isompia ja pienempiä muutoksia, mutta myös paljon tavallista mukavaa arkea. Alla pari viime kuukausien päällimmäistä mukavaa asiaa.

  1. Sijoittaminen

Taisin mainita täälläkin, että ostin muutama kuukausi sitten “Sijoittajaksi 7 päivässä”- kirjan. Sijoittaminen oli itseasiassa jo pidempään kiehtonut minua, mutta rehellisyyden nimissä en tiennyt asiasta juuri mitään. Kirja on kirjoitettu aloittelijat huomioiden ja suunniteltu niin, että viikon ajan luetaan yksi mielenkiintoinen sijoittamista käsittelevä luku ja seitsemäntenä päivänä ostetaan ensimmäiset osakkeet tai aloitetaan rahastosäästäminen. Itse toimin kirjan ohjeiden mukaisesti, vaikkakin jo edeltävänä päivänä aina vaivihkaa, suurella mielenkiinnolla ja sormet syyhyten silmäilinkin jo seuraavan päivän kappaletta. Seitsemäntenä päivänä ostin elämäni ensimmäiset osakkeet, jotka olivat muuten pitkän analyysin seurauksena Fortumia. Avasin myös kaksi maantieteellisesti eroavaa aktiivista rahastoa sekä passiivisen indeksirahaston, joihin kaikkiin tein kuukausisopimuksen. Tuon jälkeen olen ostanut lisää osakkeita ja ahminut lähestulkoon kaiken mahdollisen tiedon asiaan liittyen. Oli mahtavaa löytää pitkästä aikaa “harrastus”, josta olen aidosti todella innostunut. Seuraavaksi olenkin kaavaillut liittyväni johonkin “sijoitusporukkaan”, jossa pääsisin vaihtamaan ajatuksia toisten asiasta kiinnostuneiden kanssa!

2. Työkuviot

Olen jo pidemmän aikaa saanut tehdä työtä, josta nautin ja koen jo siinä olevani onnekas ja etuoikeutettu. Jokin aika sitten työni kuitenkin parani entisestään, kun minut valittiin yrityksemme hallituksen “neuvonantajaporukkaan”. Ideana on haastaa korkeinta johtoa ja  työstää erilaisia suuria ajankohtaisia projekteja. En voisi olla iloisempi!

IMG_20190502_191629_626

3. Kesä

Kesä on vasta edessä, mutta jo nyt aurinkoiset päivät ovat saaneet hymyn nousemaan korviin. Olen päässyt myös ensimmäistä kertaa kaupunkipyöräilyn makuun ja itse asiassa tänään aamulla poljin jopa kaupunkipyörällä töihin! Kesältä odotan paljon yhdessäoloa läheisten kanssa ja erityisesti ystävät ansaitsevat nyt paljon aikaani. Odotan myös hyvää ruokaa (lue: grillattua maissia :D), myöhäisiä kesäiltoja ja ylipäätään pienistä hetkistä nauttimista.

IMG_20190420_232746_095

Kuvituksena toimi pari kuvaa instagramista, joista jälkimmäisessä äärimmäisen onnistunut pääsiäisbrunssi <3

Nyt nukkumaan! Huomenna ajattelin suunnata salille poikkeuksellisesti ennen työpäivää, katsotaan miten kaltaiselleni aamutorkulle käy.

 

Just wanted to list some things that have gotten me really excited lately! At the moment I am really into using Helsnki city bikes and I bike everywhere. I have studied investing and although I am no expert I find it super interesting and I aim to constantly get better at it. Also I am so happy summer is here!