Kuulumisia & hyvä hotelli Milanossa

Ciao ja mukavaa lauantai-iltaa!

Olen viettänyt todellista rentoutumisviikonloppua, jonka aikana olen ainoastaan keskittynyt palautumaan kaikista viime aikojen menoista ja sosiaalisuudesta. Aamulla kävin työpaikan salilla, joka kaikeksi onnekseni oli täysin tyhjä (!) ja lounaan jälkeen kävin puolestaan keskustassa kiertelemässä ilman varsinaista agendaa. Tai oli ostoslistallani itseasiassa “Sijoittajaksi 7 päivässä”- kirja, jonka löysin ilokseni Akateemisesta Kirjakaupasta. Nyt makoilen sängyllä lämpötyynyni päällä (kiitos äiti!) ja kuuntelen sadatta kertaa A Star is Born- soundtrackia. Jos joku ei ole vielä nähnyt tuota elokuvaa niin suosittelen lämpimästi, et tule pettymään. Kävimme katsomassa sen muutama viikko sitten ja jouduimme molemmat vielä autossakin pyyhkimään kyyneleitä. Suosittelen siis kaikille leideille lisänä vedenkestävää ripsiväriä (ja herrasmiehet- bring tissues!).

Tällä viikolla olen normaalityöpäivien lisäksi ollut kolme päivää Milanossa, jonne lensin viime sunnuntaina. Kyseessä oli työreissu ja vietin kaksi päivää Micam- messuilla ja yhden kaupungilla tekemässä trendikatsausta. Todella onnistunut reissu kaikin puolin!

Edustin tällä kertaa yritystämme yksin ja täytyy myöntää, että vaikka yksin reissaaminen ei ole millään tavalla minusta pelottavaa, niin säikähdin hieman eräänä myöhäisiltana kun korttini ei toiminut taksissa palatessani tavarantoimittajaillalliselta. Minulla oli mukana ainoastaan yksi kortti ja olin ottanut mukaan suhteellisen vähän käteistä, jonka olin jo tuossa vaiheessa “huomaamatta” käyttänyt, sillä olin maksanut siihen asti kaiken käteisellä. Onneksi hotellin avulias vastaanotossa työskentelevä poika tarjoutui hoitamaan taksin ja seuraavana päivänä sain Visalta tiedon, että he olivat pitäneet taksikuskin yhteyttä “epäluotettavana” eikä kortti siksi toiminut. Sain kuitenkin seuraavana päivänä nostettua lisää käteistä ja maksettua pojalle sekä monissa muissa paikoissa, joissa kortti ei samaisesta syystä toiminut (mm. lippukioskit, jotkut kaupat). Tämä oli itselleni ihan hyvä muistutus siitä, että jatkossa otan mukaan hieman enemmän käteistä tällaisia tapauksia varten. Hurjaa, miten sitä onkaan niin suuresti yhden kortin varassa.

Milano ei ollut minulle entuudestaan tuttu, joten käytin todella paljon aikaa hyvän hotellin etsimiseen ja löysinkin lopulta sellaisen, jota voin huoletta suositella. Kyseessä oli Hotel Milano Castello, joka sijaitsi ihan keskustassa, mutta hiljaisella kadulla, jonne  liikenteen äänet eivät kantautuneet. Aamupala oli todella hyvä ja yleisestikin hotelli oli todella siisti ja henkilökunta todella avuliasta. Myös kulkuyhteydet muualle (esim. lentokenttä) toimivat.

Tällä kertaa en ehtinyt tutustua kaupunkiin sen suuremmin, mutta haluan ehdottomasti matkustaa Milanoon pian uudelleen. Tykkäsin kaupungin tunnelmasta ja siitä miten keskusta on kuitenkin suhteellisen kompakti. Kohteena se on siis oivallinen pitkään viikonloppuun!

Nyt ajattelin keittää teetä ja lukea vähän uutta kirjaani. Tämä lepo on kyllä tehnyt hyvää ja ensi viikolla jaksan taas olla sosiaalinen 😉