Tonnikalafritterit & kesäkurpitsaranskalaiset (M)

Suosin vegaanipainotteista ruokaa ja voi mennä viikkoja, että olen lähes huomaamatta syönyt täysin vegaanisti. Syyskuun jälkeen emme ole ostaneet kotiin laisinkaan kanaa, lihaa tai maitotuotteita (joista kahta jälkimmäistä en ole käyttänyt vuosiin), mutta satunnaisesti ostoskoriin on päätynyt kalaa ja kananmunia. Ruuan suhteen ehdottomuus ei sovi minulle ja jos kylässä on tarjolla kanaa tai maitoon tehtyä pannukakkua, syön kyllä. Mielestäni hyvä ruoka on kuitenkin sellaista, josta tulee hyvä olo.

Tässä tulisi yksi hyvänolon resepti, jota testasimme. Rehellisyyden nimissä tarkoitus oli tehdä ruokaa pitkästä aikaa lohesta, mutta lempi K-supermarketissani ei ollut lohta. Tonnikala sai siis kelvata- ja näistä tuli itseasiassa todella hyviä! Uskon, että myös nyhtökaura toimisi reseptissä hyvin, mutta me olemme sen suurkuluttajia muutenkin.

Ruuanlaitto

Tonnikalafritterit 

n.500g tonnikalaa vedessä
300g jauhoisia perunoita
1rkl voita tai margariinia
1/2 sitruunan mehu
3rkl tilliä
1/2dl korppujauhoja
1tl suolaa
1/4tl valkopippuria

Lisäksi
2rkl gluteenittomia korppujauhoja
1rkl oliiviöljyä paistamiseen

Keitä perunat kypsiksi ja muusaa. Lisää joukkoon voi/margariini, tonnikala, tilli ja mausteet. Tee “taikinasta” paksuja pihvejä ja pyöritä ne korppujauhoissa. Paista oliiviöljyssä miedolla lämmöllä.

Tonnikalafritterit

Kesäkurpitsaranskalaiset

1 kesäkurpitsa (n. 300g)
4kpl hapankorppuja murskattuna
1 kananmunan valkuainen
1/2tl suolaa

Leikkaa kesäkurpitsa haluamasi kokoisiksi tangoiksi, murskaa hapankorput ja erottele valkuainen erilliselle lautaselle. Kasta kesäkurpitsat ensin valkuaisessa ja sitten hapankorppujauhossa ja laita sitten leivinpaperoidulle pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia ja lisää suolaa.

TonnikalafritteritTonnikalafritteritJatkossa voisin jakaa vegaanireseptejä, sillä niitä tulee tehtyä paljon enemmän!

Toivottavasti kaikilla on ollut mukava viikonloppu ja muistitte myös äänestää. 🙂