Alkuvuoden kuulumisia

Vuosi on alkanut lupaavasti ja olen edelleen vakuuttunut siitä, että tästä vuodesta tulee kerrassaan mahtava. Jostakin syystä olen kuitenkin potenut jonkinlaista inspiraation puutetta kirjoittamisen suhteen ja päässäni on ollut huomattavasti vähemmän pohtivia ajatuksia verrattuna siihen mihin olen yleensä tottunut (se määrä onkin ollut aika valtava..). Pitkästä aikaa en koe minkään asian painavan tai askarruttavan mieltäni. Luultavasti tämä on ihan hyvä asia, sillä oloni on kovin rauhallinen ja tunnen olevani oma itseni.

Yksi alkuvuoden tähänastisista kohokohdista oli viime viikolla, kun yllätimme upean äitini hänen syntymäpäivänään menemällä hänen työpaikalleen kukkien sekä pienen lahjan kera. Työpäivän päätteeksi kävimme vielä porukalla illallisella ennen kuin meidän oli aika suunnata takaisin kotiin. Päivä oli todella mukava ja kiitollisuus perheestä on ollut erityisen vahvasti mielessäni tuosta päivästä lähtien. En pidä elämässä mitään itsestäänselvänä, eikä mielestäni varsinkaan aidosti hyvät perhesuhteet ole asia, jota ei kannattaisi arvostaa päivittäin.

Tällä viikolla vietän taas yhden päivän Helsingissä ja perjantaina lähdemme pitkän viikonlopun viettoon ulkomaille. En malttaisi yhtään odottaa, sillä tällä kertaa kohde on minun valitsemani ja olen halunnut sinne todella pitkään. Tulee varmasti mahtava reissu, kerron siitä myöhemmin lisää!

Viime aikoina on ollut lohduttavaa huomata, että vaikka vielä vuosi sitten koin olevani todella hukassa, on elämässäni nyt kaikki hyvin. Joten jos joku painii nyt samankaltaisten ongelmien kanssa suosittelen ottamaan härkää sarvista ja pysähtymään hetkeksi miettimään kuka on, millaiseksi haluaa tulla ja mitä elämältään pohjimmiltaan haluaa. Sen lisäksi kun vielä käsittelee vaikeatkin asiat, korvaa kuormittavat asiat sellaisilla joista tulee hyvä mieli ja antaa prosessille aikaa, niin voin taata, että olo tulee olemaan parempi kuin koskaan aikaisemmin. Ja niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin (enkä uskonut, että koskaan sanoisin tätä): vaikeuksien jälkeen osaa arvostaa kaikkea hyvää ihan eri tavalla.

Mitä teidän alkuvuoteenne kuuluu?