Vuoden 2017 suosikit

Vuosi lähenee loppuaan ja siitä johtuen olenkin jo avannut luonnoksiin kuluneen vuoden yhteenvetopostauksen sekä ensi vuoden tavoitteita ja unelmia käsittelevän kirjoituksen. Ennen niiden julkaisemista halusin kuitenkin jakaa kuluneen vuoden omat suosikkitekstini ja tarinat niiden takaa.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_39161

Millainen on menestynyt ihminen?

Nousin keskellä yötä sängystä kirjoittamaan tätä tekstiä. Olimme juuri palanneet New Yorkista ja jet lagin sekä flunssan lisäksi minua painoi myös epävarmuus tulevasta. Muistan kuinka koin oloni turhautuneeksi ja jopa surulliseksi, sillä vaikka halusin kunnianhimoisesti ja rohkeasti ottaa askeleita kohti menestyksekästä elämää, en tiennyt mitä menestys todellisuudessa minulle merkitsi. Ymmärsin, että se tulisi ensin määritellä ja halusin pukea ajatukseni sanoiksi. Kirjoituksen jälkeen menin takaisin sänkyyn täysin rauhallisin sekä kaikinpuolin hyvin mielin.

Missä sun koti on?

Luultavasti lähes jokainen “expatriate- elämää” kokeillut voi samaistua tähän kirjoitukseen. Kun on muuttanut töiden perässä ulkomaille tai muuten vain asunut useassa paikassa voi helposti tuntua, että koti ei ole missään. Omasta kokemuksesta voin taata, että kyseinen tunne on varsin epämiellyttävä. Tämän tekstin kirjoittaminen kirkasti ajatuksiani asiasta. Muistan myös, että seuraavana päivänä rakas ulkomailla asuva ystäväni lähetti minulle viestin kertoen omat kokemuksensa aiheesta, jotka olivat hyvin samanlaiset kuin omani.

Älä elä kuten aikaa olisi loputtomasti

Olen vahvasti sitä mieltä, että elämä on sitä mitä siitä teemme. Tämä teksti on muistutus siitä, että elämä on tässä ja nyt ja, että siihen on tartuttava. Postauksen kuvat ovat Vapauden Patsaalta, joka on ehdottomasti oma happy placeni.

Mitä onnellisuus minulle on?

Listasin kesän alussa asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Itse postaus ei ole kovin ihmeellinen, mutta minulle se edustaa kiitollisuutta ja positiivisiin asioihin keskittymistä.

“Mielestäni jokaisen olisi tärkeää pohtia rauhassa ja sitä kautta tiedostaa mitkä asiat saavat aidosti olon tuntumaan onnelliselta. Lisäämällä niitä ja samalla vähentämällä kuluttavia asioita voi tuntea olonsa onnelliseksi lähes koko ajan. Eikö se olekin juuri kaiken tarkoitus?”

 

Millaisia ihmisiä ihailen?

Ajatuksia siitä kuinka turhaa on pelätä ja väistellä elämään kuuluvia epäonnistumisia ja pettymyksiä, sillä voimme kuitenkin loppujen lopuksi itse päättää jäämmekö tuleen makaamaan vai nousemmeko vastoinkäymisistä entistä vahvempina toimien samalla esikuvana ja inspiraationa muille. Tämä postaus on muistutus siitä, että epäonnistuminen ei määrittele ketään, aina kannattaa yrittää ja, että oma asenteemme ratkaisee.