New at home: Jura

“Good ideas start with great coffee”

Muistan kuinka pari vuotta sitten istuin ystäväni kanssa lounaalla pidennetyllä viikonloppureissulla Madridissa, joka on muuten yksi lempi kaupungeistani- kerkesinhän siellä aikanaan vuoden asustaakin. Lounaan ohessa päädyimme leikkimielisesti keskustelemaan unelmista ja sitä kautta unelmakodeista.

En ole koskaan kokenut olevani perinteinen “punainen talo ja perunamaa”- tyyppinen ihminen (never say never..), mutta unelmieni kodille osasin kuitenkin listata viisi kriteeriä. Minun unelmakotini oli tuolloin ja on edelleen ylimmän kerroksen huoneisto, mielellään kaupungissa, josta lentoyhteydet ovat suhteellisen hyvät ja esimerkiksi viikonloppureissut, vähintäänkin pidennetyt sellaiset, ovat mahdollisia. Kodissa on valkoinen keittiösaareke sekä vierashuone, jonne kaikki läheiset, etenkin ulkomailla asuvat ystävät, ovat aina tervetulleita. Lisäksi keittiöstä löytyisi laadukas kahvikone, jonka jauhaman kahvin tuoksu leijalee asunnossa etenkin sunnuntaiaamuisin, jolloin kahvikupin voi ottaa mukaan korkeean sänkyyn.

Elämän pieniä iloja.

IMG_1335fixIMG_13431

“This home runs with love, laughter and coffee”

A few years ago I was on a weekend getaway with a dear friend in Madrid, which is actually one of my favorite cities in the world. I remember clearly how we were having lunch on a sunny terrace and somehow ended up talking about our dreams which lead of course to a playful dream home imagination.

I have never really been a “big house and huge yard”- type of person (never say never…) but I was still able to (easily) list five criteria for my ultimate dream home. My dream home was back then- and still is- a top floor apartment, most prefearably in a city that has good enough flight connections for a weekend trip or at least a long weekend is possible every now and then. The bright kitchen has a white kitchen island and the apartment itself has a guest room so all our guests, especially friends living abroad, can always feel welcome. Additionally there would be a proper coffee machine which would enable the recently brewed coffee smell to wonder around the apartment especially on Sunday mornings, when coffee will always enjoyed in a high, big and soft bed. 

The little things..

IMG_1358

Rentouttavaa alkavaa viikonloppua! Have a relaxing weekend <3