Millainen on menestynyt ihminen?

Halusin aloittaa kertomalla kuinka olen pienestä pitäen ollut kunnianhimoinen, mutta kyseinen adjektiivi kuulosti korvaani kovin negatiiviselta toisin kuin englanninkielen käännös ambitious. Vaikka sana mielestäni kuulostaa siltä, että kyseisen ominaisuuden omaava ihminen himoitsee mainetta ja kunniaa tarkoitan sillä ainoastaan vahvaa halua tehdä ja saavuttaa jotain, mikä vaatii päättäväisyyttä ja kovaa työtä. Tämä on ollut minulle aina kovin ominaista.

New York

Kunnianhimo näkyi nuorena valinnoissani, jotka kallistuivat aina sen vaikeamman polun puoleen. Peruskoulussa korkein keskiarvo, jonka jälkeen itseäni haastava englannin kielinen kansainvälinen lukio. Kyseinen ominaisuus jatkoi mukanani myös kirjoitusten jälkeen. Välivuosi ei tullut kysymykseenkään vaan jatkoin suoraan pääkaupunkiseudulle korkeakouluun, joka sisälsi haluamani vaihto-oppilasvuoden Espanjassa. Valmistuttua heti ulkomaille töihin, unelmieni yritykseen. Yksistään kunnianhimo ei riittänyt vaan se vaati myös kovaa työtä ja periksiantamattomuutta. Mutta onko täydellinen ansioluettelo, korkea asema tai vaikka varallisuus kuitenkaan yhtäkuin menestys? Millainen on oikeasti menestynyt ihminen?

Selasin lainauksia menestykseen liittyen, jotta ymmärtäisin miten ihmiset sen yleisesti ottaen kokevat. Löysin kaikkea aina menestyksestä puolisona, työuralla ja onnellisuudessa, oivaltaen, että eri ihmisille menestys tarkoittaa täysin eri asioita. Voisiko menestynyt ihminen siis olla sellainen, joka saavuttaa omat henkilökohtaiset tavoitteensa ja ylittää oman itsensä?

fullsizeoutput_23c4

New York Water

Mielestäni menestynyt ihminen on kiitollinen ja onnellinen eikä koe tarpeelliseksi verrata elämäänsä kenenkään muun elämään. Hän on myös avarakatseinen sekä kiltti ja kannustava muita kohtaan. Sillä onko hän matkallaan ollut täysin hukassa tai epäonnistunut yrittäessään ei ole mitään tekemistä sen kanssa onko ihminen loppujen lopuksi menestyjä.

“Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm”
-Winston Churchill

Liitän joissain määrin myös kunnianhimon ominaisuutena menestykseen, vaikka sen voikin helposti nähdä negatiivisena ominaisuutena, etenkin jos kyseessä on ihminen, joka vaatii itseltään todella paljon. Kuitenkaan ilman halua saavuttaa tavoitteitaan tekemällä kovasti töitä, jäävät haaveet vain haaveiksi.

New York

New York

Yhteenvetona toteaisin, että menestynyt ihminen on ihminen, joka kokee itsensä menestyneeksi asioissa, jotka merkitsevät hänelle eniten. Tiedostan, että on paljon ihmisiä, joille kulissien ylläpitäminen on tärkeää ja ulospäin näytetään esimerkiksi luksuselämää tai täydellisenä puolisona oloa kun asiat ovat todellisuudessa jotain ihan muuta. Siitä syystä se, että ulospäin vaikuttaa menestyjältä ei mielestäni tarkoita mitään, ellei ihminen itse koe olevansa sitä, ollen samalla kiitollinen ja aidosti onnellinen sekä kannustaen toisia sen sijaan, että vertaisi omia tekemisiään toisten tekemisiin. Menestynyt ihminen ei ole katkera ja sen voi välttää ainoastaan keskittymällä, omistautumalla ja menestymällä asioissa, jotka ovat henkilölle itselleen tärkeitä.

“Failure is so important. We speak about success all the time. It is the ability to resist failure or use failure that often leads to greater success. I’ve met people who don’t want to try for fear of failing.”
– J.K. Rowling

Miten te määrittelisitte menestyneen ihmisen ja mitä menestys tarkoittaa juuri teille? 🙂

Kuvat ovat muuten New Yorkin vakiolenkkireitiltäni, joka oli aivan asuntomme lähellä ja jonka varrella sai ihailla niin Empire State Buildingia, One World Trade Centeriä kuin suosikkiani: Chrysler Buildingiakin. Juoksin lenkin myös viimeisenä aamuna samalla kuunnellen Empire State of Mindia.. 😀

Menestyksekästä alkavaa viikkoa kaikille!