Onnellisempi elämä: Kuinka elää hetkessä myös arjessa?

Puhuimme eräänä päivänä siitä kuinka olemme onnistuneet elämään täysin hetkessä täällä New Yorkissa ollessamme- se on itseasiassa ollut todella helppoa. Lähes kuuden viikon ajan ympärillä on ollut päivittäin uutta upeaa nähtävää ja koettavaa. Meillä on ollut mahdollisuus tehdä vain asioita, joita olemme halunneet ja niiden tekemisten välissä olemme saaneet rauhoittua ihanassa ja autenttisessa New Yorkilaisessa asunnossamme. Elämä on ollut harvinaisen huoletonta ja yleensä olemmekin nauraneet aamusta iltaan.

Rehellisesti vähän jännittää ja hieman jopa huolestuttaa miten sitä osaa taas arvostaa paljon arkisempia asioita, vaikka luonnollisesti nekin ovat ihan yhtä hienoja- ainoastaan eri tavalla. Tietenkään elämä ei voi olla huoletonta loputtomasti, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö siinä aina olisi paljon upeita asioita, kunhan ne vain huomaa ja niistä ottaa kaiken irti.

Teille lukijoille sekä itselleni muistutukseksi, päätin koota omat 10 vinkkiä hetkessä elämiseen. Nämä olen siis itse keksinyt ja todennut itselleni toimiviksi. Pyrin harjoittamaan kaikkia päivittäin- etenkin arjessa. 🙂

 1. Ole kiitollinen joka päivä siitä mitä sinulla jo on.
  Tätä ei vaan voi tarpeeksi korostaa, sillä mielestäni kiitollisuus on pohja hyvälle ololle ja onnellisuudelle. Jos ei osaa arvostaa asioita tässä hetkessä, mikään saavutus ei tule riittämään (tämäkin tietysti kantapään kautta opittua). Olen itse päivittäin kiitollinen terveydestä, läheisten olemassaolosta ja siitä, että olen elämäntilanteessa, jossa kaikki on mahdollista. Mistä sinä olet kiitollinen?
 2. Fiilistele arjen pieniä asioita.
  Raikas syysilma, rauhassa juotu aamukahvi tai vaikka ennätysajassa löytyneet saman parin sukat- jokapäivästä löytyy pieniä asioita, jotka voivat tehdä iloiseksi kun niille antaa mahdollisuuden.
 3. Tee aikaa sinulle tärkeille asioille.
  Voit varmistaa eläväsi omannäköistä elämää tehdessäsi aikaa asioille, jotka merkitsevät sinulle eniten. Meillä kaikilla on vuorokaudessa saman verran aikaa ja jokainen voi loppupeleissä priorisoida kuten itse haluaa. Mikäli esimerkiksi liikunta on sinulle todella tärkeää, järjestä päiväsi niin, että ehdit treeneihisi tai saat mahdollisimman paljon hyötyliikuntaa.
 4. Ylläpidä perhe- ja ystävyyssuhteita.
  Älä koskaan pidä ketään itsestäänselvänä, kaikki ihmissuhteet vaativat aikainvestointeja. Tämä on vaikea muistaa kiireessä ja silloin kun “kaikki on hyvin”, mutta mielestäni ystävien ja perheen tehtävä ei ole ainoastaan ottaa kiinni kun tipahtaa vaan toisista täytyy pitää huolta koko ajan.
 5. Ole ystävällinen.
  Täällä Jenkeissä olen pannut merkille, kuinka mukavaa on, kun joka päivä joku kehuu kadulla ja kaupassa tai kuinka iloiseksi tulen kun ihmiset hymyilevät ja ovat kohteliaita. Haluan itsekin oppia tämän tavan, siitä tulee taatusti myös itselle hyvä mieli.
 6. Pysähdy hetkeksi.
  Pysähdy tasaisin väliajoin miettimään miltä sinusta tuntuu. Näin ainakin itse saan elämästäni otteen, eikä minusta tunnu, että elämä menee enkä saa päivistä kiinni.
 7. Älä käytä aikaasi huolehtimiseen.
  Eilisen murheet ovat eilisen ja huomisen murheet huomisen. Tämä on itselleni ehdottomasti se hankalin kohta ja myönnän huolestuvani todella helposti ja aivan liian usein.
 8. Ole läsnä.
  Vietä “somettomia päiviä” ja anna läheisillesi heidän ansaitsemansa huomio. Elämä on niin paljon parempaa todellisuudessa kuin sosiaalisessa mediassa.
 9. Älä koskaan vertaa itseäsi muihin.
  Katsoin yhtenä päivänä business videoita ja mieleeni jäi erään menestyksekkään amazon myyjän käyttämä lainaus.

  “Never compare your inside to someone else’s outside”

  Hän käytti lainausta yritysmielessä, mutta mielestäni neuvo oli yleispätevä. Emme koskaan tiedä mitä toisten kulissien alla on, vertaaminen on typerintä ajan käyttöä (turhan huolestumisen lisäksi).

 10. Pysy positiivisena- muista, että elämä kantaa eikä se ole niin vakavaa.
  Vaikeat ajat kuuluvat elämään ja ne opettavat tehden sinusta vahvemman. Kun vuosi sitten kävin läpi itselleni vaikeita asioita en olisi koskaan uskonut asioiden järjestyvän näin hyvin. Voin siis nyt luvata, että tunnelin päässä on aina valoa. Aina sitä ei tietysti itse huomaa, muta siihen voi luottaa.

  +Ole ylpeä omasta elämästäsi ja pidä suunta oikeana. Olet juuri siinä missä sinun kuuluukin juuri nyt olla. Arvosta elämäntilannettasi ja vie elämääsi päivittäin haluamaasi suuntaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sellaista! Minkälaisia vinkkejä teillä on?

Olisin halunnut kuvittaa tätä postausta New York aiheisilla kuvilla, mutta järkkärikuvia löytyi oikeastaan vain 911 museosta sekä Sarah Jessica Parkerin tapaamisesta eivätkä kumpikaan oikein tuntuneet sopivilta.. Palataan pian NYC- jutuilla! 🙂

Energistä alkavaa viikkoa!