Sunnuntaiajatus: älä elä kuten aikaa olisi loputtomasti

Olen viime aikoina kiinnittänyt huomiota ihmisten “sitten kun”-asenteeseen, jossa unelmia tavoitellaan tai niitä eletään, sitten kun periaatteella. “Sitten kun aika on oikea, vaihdan alalle, josta olen unelmoinut vuosia”, “sitten kun minulla on enemmän aikaa, alan pitämään parempaa huolta itsestäni” tai “sitten kun olen eläkkeellä, matkustelen”- toivottavasti ei kuulosta tutulta. En pidä siitä miten ihmiset käyttäytyvät niin kuin elämä olisi loputon ja aikamme täällä olisi itsestään selvää, kun tosiasiassa se on kaikkea muuta. Kukaan ei tiedä mitä huomenna tapahtuu.

Statue of Liberty

“Someday” is a disease, that will take your dreams to the grave with you”

Luonnollisesti meillä jokaisella on velvollisuuksia. Kenties henkilökohtaiset syyt sitovat väliaikaisesti tiettyyn paikkaan tai opiskeluiden vuoksi matkabudjettia on mahdotonta saada kasaan. En tarkoitakaan, että elämä olisi aina yhtä unelmaa, vaan että koko ajan voi vähintään ottaa rohkeasti askeleita kohti unelmiaan sen sijaan, että tyytyisi ainoastaan haaveilemaan. On mahdollista esimerkiksi opiskella alaa, jonka ansioista saa haluamansa työn tai kerätä rahaa matkustamiseen. Tärkeintä on, että suunta on ja pysyy oikeana ja, että tarttuu unelmiinsa mahdollisimman nopeasti.

Downtown Manhattan

Jokainen meistä tietää millaisia omat unelmat ovat ja miltä oma unelmaelämämme näyttää. Oletko kysynyt itseltäsi rehellisesti: voisitko elää sitä jo nyt?

Voisitko hakea koulu- tai työpaikkaa haluamaltasi alalta jo tänään? Ehkä se tarkoittaa tilapäisesti pienempää palkkaa tai joistain asioista luopumista, mutta sinulla on vain yksi elämä- mitä siis voit menettää? Samalla periaatteella: voisitko järjestää elämääsi niin, että voit matkustella jo nyt, kun varmasti olet terve ja esimerkiksi terveellisten elämäntapojen laiminlyömiselle löytyy aina tekosyitä, kun todellisuudessa ne ovat mahdollisia jokaiselle, kyse on ainoastaan priorisoinnista. Ovatko unelmat loppupeleissä niin kaukana kuin olit ajatellut?

Statue of Liberty Cruises

Viimeisen kuukauden aikana olen havahtunut siihen kuinka kiire minulla on elää. En aluksi ymmärtänyt miksi haluan kokea, nähdä ja tuntea niin paljon joka ikinen päivä. Pidin sitä ensin jopa vähän hulluna, kunnes tajusin, että arvostan elämää ja ymmärrän kuinka paljon maailmalla on annettavaa kunhan sille vain uskaltaa antaa tilaisuuden. Olen jo kauan aikaa sitten luvannut itselleni, että en tee enää mitään “siksi, että se näyttäisi hyvältä cv:ssä” vaan aion tehdä asioita, jotka ovat joko unelmiani tai vähintääkin vievät minua oikeaan suuntaan.

Statue of Liberty

Kaikilla on tietysti oikeus elää elämäänsä kuten itse haluaa, mutta kukaan ei voi kiistää etteikö jokainen hetki olisi silti arvokas eikä aikaa unelmien toteuttamiseen ole kenelläkään loputtomiin. Miksi siis käyttäytyä niin?

Statue of Liberty Behind

Inspiroivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille! Toivottavasti otatte tästä(kin) päivästä kaiken irti.