Sunnuntaiajatus: Tule sellaiseksi kuin haluat

Meillä jokaisella on mahdollisuus valita joka päivä millaisia ihmisiä haluamme olla. Se mitä olet joskus ollut ei määrittele sitä mitä voit halutessasi olla tänään ja tulevaisuudessa.

IMG_9321 copy

Sanoisin, että ennen kuin voi tulla sellaiseksi kuin haluaa, täytyy ensin hyväksyä itsensä kaikkine virheineen, sillä huono suhde itseensä peilautuu väkisinkin negatiivisella tavalla toisiin ihmisiin. Olen todennut ennenkin, että ihmiset, jotka tuntevat itsensä ollen samalla sinut sen kanssaan, voivat hyvin ja kykenevät olemaan pyytteettömästi kilttejä toisia kohtaan. Sellaisissa ihmisistä yhdistyvät usein piirteet, joista pidämme ja joita arvostamme: aitous ja rehellisyys.

Mielestäni itsensä hyväksyminen ei silti yksistään riitä vaan jokaisen tulisi hyväksyä myös oma elämäntilanteensa. On oltava elämästään kiitollinen ja keskityttävä positiiviseen. Etkö ollutkaan 30- vuotiaana kolmen lapsen äiti tai yritysjohtaja? Eikö elämä mennyt, kuten olit ajatellut? Ehkä sinulla kuitenkin on rakkaita on ystäviä, viihtyisä koti tai työ, josta nautit. Elämässä ei tule koskaan olemaan kaikkea ja jos sitä odottaa, jää odottamaan loppuelämäksi.  Kun arvostaa elämäänsä ja on ylpeä siitä sellaisena kuin se on, ei koe tarpeelliseksi verrata sitä kenenkään toisen elämään saatikka todistella valintoja itselleen.

Koen, että itsensä ja elämäntilanteensa hyväksyminen ja arvostus muodostavat terveen pohjan itsensä kehittämiselle, jonka jälkeen jokainen voi valita itse millainen haluaa olla. Haluatko olla positiivisempi, ahkerampi tai kenties ystävällisempi? Sinä itse päätät mihin suuntaan itseäsi kehität.

“Life is not about finding ourselves, it is about creating ourselves”

IMG_9329 copy

En tarkoita missään tapauksessa, että meidän tulisi väkisin yrittää olla jotain mitä emme ole- ihmiset ovat kauneimmillaan, kun ovat omia itsejään, samalla oivaltaen, että elämä on jatkuvaa itsensä kehittämistä. Ketään ei tarvitse yrittää miellyttää ja ympärille löytyy aina ihmisiä, jotka rakastavat sinua juuri sellaisena kuin todella olet. Ainoa mitä voimme tehdä, on kuunnella omaa intuitiotamme ja olla rehellisiä niin toisille kuin itsellekin siitä, mitä tunnemme.

Kaikille nuorille, jotka kokevat, että on mahduttava samaan (ehkä sosiaalisen median luomaan) muottiin, koska erilaisuus nähdään niin kovin outona, voin vakuuttaa, että se helpottaa kyllä. Toivoisin, että kukaan nuori ei muuttaisi sitä mitä pohjimmiltaan on-

“What makes you weird as a kid, will make you great as an adult”

Sen sijaan, että pyrkisin olemana täydellinen, pyrin päivittäin olemaan täydellisesti omaitseni, samalla paras versio itsestäni- se riittää. 🙂

Mitä mahtavinta alkavaa viikkoa! New Yorkissa kaikki hyvin ja viikkokoostetta on taas tulossa. 🙂