Uskallathan elää omannäköistä elämää?

Jos jotain olen parin viime vuoden aikana oppinut niin sen, että välillä elämässä on pysähdyttävä. On irtauduttava arjesta hetkeksi ja mietittävä rauhassa miltä sisimmässään tuntuu.

Hektisessä elämässä saattaa huomaamatta ajautua kauas siitä mitä todella on tai mitä pohjimmiltaan haluaa- ei ikään kuin huomaa elävänsä elämää, joka ei ole itseä varten. Tänä päivänä on myös vaarallisen helppoa päätyä suorituskierteeseen tai antaa esimerkiksi sosiaalisen median tuomien paineiden vaikuttaa omiin valintoihin. Tämä johtaa ennemmin tai myöhemmin siihen, että kokee olevansa täysin hukassa, kaukana elämästä joka nimenomaan tuntuu hyvältä.

IMG_8500 copy.jpg

Pysähdyn nykyään usein miettimään omaa elämääni ja sitä elänkö niin kuin minä itse koen oikeaksi. Olen huomannut, että elämä on minun näköistä kun minulla on tilaa toteuttaa itseäni ja olla juuri se kuka olen, oppia ja kokea uusia asioita sekä kun elämäni ihmissuhteet ovat järjestyksessä tarkoittaen, että elämässäni ei ole turhaa draamaa. Minulle on tärkeää, että olen myös itse nähnyt vaivaa ylläpitääkseni minulle tärkeitä suhteita ja, että koen niiden antavan turvaa sekä voimaa molemmin puolin. Minun näköiseen elämään kuuluvat myös terveelliset elämäntavat, urheilu sekä itseni kehittäminen. Tuolloin koen olevani elossa ja onnellinen.

Mistä sitten tietää elävänsä itselleen sopivaa elämää?IMG_8482Pysähtyessäni mietin aina miltä elämäni eri osa-alueet tuntuvat. Minulle kaiken tulee tuntua aidolta ja siltä, että vaikka kukaan ei katsoisi valitsisin samalla tavalla. Uskon vahvasti myös intuitioon ja joskus oivalsin, että valinnat, jotka miellän päässäni hyviksi ovat sellaisia, jotka ovat alusta alkaen tuntuneet oikeilta kun taas ne valinnat, jotka määrittelen huonommiksi, ovat niitä, joita olen alunperin epäröinyt- ikäänkuin taistellen intuitiotani vastaan. Tämä pätee kaikkeen aina työpaikoista ihmissuhteisiin- jokainen kyllä pohjimmiltaan tietää mitä tuntee ja ennemmin tai myöhemmin se on vain hyväksyttävä. Mielestäni elämä ei voi myöskään olla omannäköistä mikäli jokin osa-alue ei sovi omaan arvomaailmaan.IMG_8507 copyMe kaikki olemme äärimmäisen onnekkaita saadessamme elää (toivottavasti vieläpä terveinä) ja meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä elämistämme juuri meidän itsemme näköisiä, joten miksi siis elää jonkun toisen elämää?

“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”

Steve Jobs

Mahtavaa uutta viikkoa kaikille täältä kaukaa ja erityistsempit niille, jotka palaavat tänään loman jäljiltä töihin. 🙂