Millä on oikeasti väliä?

Käyn Facebookissa selaamassa uutisia suunnilleen kerran viikossa, mikä nykyaikana on ymmärtääkseni melko vähän. Olen itse todella laiska päivittäjä ja ehkä siitä johtuen en koe kyseisen sovelluksen antavan minulle juuri mitään. Ajoittain poden myös ns. someähkyä ja voi mennä parikin viikkoa etten avaa mitään Whatsappia lukuunottamatta.

Pari viikkoa sitten kirjautuessani tililleni törmäsin päivitykseen, jossa tuttavalleni rakas ihminen oli nukkunut pois. Jostain syystä uutinen pysäytti minut täysin. Minulle tuli niin järkyttävän paha olo hänen puolestaan- miten tuollaista voi edes tapahtua? Miten hän tulee pärjäämään? Miten tuollaisesta selviää?

Olen itse todella onnekas siinä mielessä, että en ole joutunut lopullisesti menettämään ketään minulle todella läheistä. Tajusin, että en olisi millään tavalla valmis sellaiseen ja että tavallaan olen ajatellut, että eihän sellaista tapahdu, vaikka ihan yhtä hyvin sellaista voi käydä minulle kuin kenelle tahansa muullekin. Onko kukaan oikeasti valmis menetykseen? Tarvitseeko meidän edes olla?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hirveitä asioita tapahtuu ja ainoa mitä voimme tehdä on päättää miten suhtaudumme niihin. Tämä oli itsellenikin hyvä herätys siihen, mikä oikeasti on tärkeää ja kuinka “turhia” ongelmia sitä tuleekaan välillä puitua. Tajusin kuinka kiitollinen olen siitä, että olin jo ennen havahdusta ymmärtänyt arvostaa enemmän elämää ja ihmisiä, jotka tekevät siitä niin mahtavaa. Soitin silti heti parille rakkaalle ja kerroin kuinka paljon he merkitsevät.

Aika täällä on rajallista ja itse ainakin haluan elää sen täysillä, ottaen riskejä silläkin uhalla, että saatan epäonnistua tai pettyä. Ne eivät sentään ole lopullisia ja siksi aina voikin aloittaa alusta. 🙂

P7011615.jpg

Tarvitsetteko te pieniä herätyksiä huomataksenne millä asioilla on oikeasti väliä vai osaatteko ottaa elämästä kaiken irti ilmankin?