Unelmointi- uhka vai mahdollisuus?

“A dream is a wish your heart makes”

Unelmointi on yksi lempiharrastuksistani. Etenkin sunnuntaiaamuisin rakastan juoda kahvia sängyssä ja selailla asuntoja tai työpaikkoja ihan vain unelmointi mielessä. Olen tehnyt tätä niin kauan kuin muistan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unelmani saattavat usein kuulostaa muiden korvaan liian isoilta verrattuna siihen missä sillä hetkellä olen. Muistan todenneeni teini-ikäisenä rakkaalle ystävälleni, että muutan Espanjaan ja lukioaikana sanoin avoimesti haluavani tehdä muotialan ostoja. Uskon, että syy miksi onnistuin molemmissa oli, että olen aina itse uskonut unelmiini ja siihen, että kaikki on mahdollista jos vain tekee kaikkensa eikä anna periksi. Luonnollisesti uskoni on ajoittain horjunut ja olen hetkellisesti miettinyt olenko tarpeeksi hyvä saavuttamaan haaveeni, mutta olen silti aina löytänyt tarvittavan itseluottamuksen ja rohkeuden itse itsestäni. Olen uskaltanut yrittää (joskus useammankin kerran) silläkin uhalla, että mahdollisesti tipun kovaa ja korkealta.

Tiedän, että kaikki eivät kaipaa unelmointia elämäänsä ja jotkut saattavat kokea unelmoinnin jopa nykyhetken epäarvostamisena. Itselleni tietyn tyyppinen pysähtyminen nimenomaan auttaa ymmärtämään mitä oikeasti haluan ja voin silloin olla varma, että teen asioita, jotka ovat minulle tärkeitä eikä mikään tekemätön jää kaduttamaan. Mielestäni unelmointi on siis tärkeää ja suositeltavaa niin kauan kun osaa nauttia ja arvostaa nykyhetkeä eikä elä “sitten kun”- periaatteella.

“Be happy for what you have while working for what you want.”

Koen, että ihmisillä joilla ympäröimme itsemme on myös iso merkitys siinä uskallammeko sanoa unelmamme ääneen ja lähteä jahtaamaan niitä. Jos lähipiirissä on negatiivisia ehkä jopa katkeroituneita ihmisiä, jotka jatkuvasti kyseenalaistavat tavoitteitasi on varmasti raskasta ylläpitää optimistista asennetta ja uskoa yksin tekemiseensä. Sillä, että elämässä on ihmisiä, jotka kannustavat ja uskovat sinuun (silloinkin kun oma uskosi horjuu!) ja samalla kunnioittavat unelmiasi vaikka ne olisivatkin kovin erilaisia kuin heidän omansa, on valtavan suuri merkitys.

Tänään olen rehellisesti pohtinut sitä kuinka samanlaiset unelmat parisuhteessa täytyy olla. Siinä missä ystävät voivat kunnioittaa toisten unelmia ja samalla tavoitella omiaan- parisuhteessa omat henkilökohtaiset, mahdollisesti todella pitkäaikaiset unelmat saattavat viedä ainakin hetkellisesti eri suuntiin. Luonnollisesti ymmärrän, että kompromisseja voi ja tuleekin tehdä, mutta loppupeleissä molempien on oltava rehellisiä niin itselleen kuin toisellekin, siitä minkälaisia asioita on haaveillut tekevänsä tai kokevansa. Kuinka itsekkäästi kuitenkaan kannattaa tavoitella omia unelmiaan? Alkaako myöhemmin kaduttamaan jos valitseekin kompromissin toisen vuoksi, sillä eikö loppujen lopuksi rakkaus ole kuitenkin tärkeintä elämässä?

“A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is a reality”

-John Lennon

2 thoughts on “Unelmointi- uhka vai mahdollisuus?

Comments are closed.