Happiness. What is it for me?

Olen viime vuosina pohtinut paljon onnellisuutta ja ajatukseni siitä ovat muuttuneet ja kehittyneet paljonkin. Tavallaan jopa hävettää myöntää, että kuvittelin pitkään onnellisuuden olevan jotain, joka tulee kun saavutan jotakin. Ollakseni täysin rehellinen ajattelin ajoittain myös, että joku toinen voisi mystisesti tehdä minusta onnellisen. Äly hoi, et olisi jättänyt.

Omaksi helpotuksekseni olen aikuistunut ja ymmärtänyt onnellisuutta paremmin. Nykyään tiedän sen jo olevan jokaisessa meissä itsessään, vaikka jokaiselle meistä se saattaakin tarkoittaa hieman eri asioita.

Onnellisuus

“Ken onnen oivaltaa, sillä onni on”

Minulle onnellisuus on valinta. Se on kiitollisuutta asioista joita minulla jo on,  nykyhetken arvostusta ja sitä, että mielellä on rauha, joka tulee niiden asioiden hyväksymisestä joihin en voi itse vaikuttaa. Onnellisuus on ehdottomasti myös juuri niitä pieniä asioita.

Minulle nämä kyseiset asiat ovat muun muassa seuraavia:

 • Kiireettömät aamut ja kahvin juominen sängyssä
 • Tunne kun jo herätessään on innoissaan tulevasta päivästä
 • Haastava työ, joka ei oikeastaan edes tunnu työltä sillä siitä nauttii aidosti
 • Aurinkoinen ilma, joka saa olon heti tuntumaan energiseltä
 • Toisten auttaminen
 • Hyvät yöunet sekä ruoka jonka jälkeen on hyvä olo
 • Musiikki (kuuntelen huolestuttavan paljon rakkauslauluja, mutta rakastan myös musiikkia josta tulee ns. tekemisen meininki:D)
 • Treenaaminen ja aika sen ympärillä. Menen lähestulkoon aina innoissani salille, treenin aikana on hyvä fiilis ja sen jälkeinen tunne on mahtava
 • Mielenkiintoisten, aitojen ja kilttien ihmisten tapaaminen ja heidän kanssaan vietetty aika
 • Punaviini hyvässä seurassa nautittuna
 • Oppiminen ja kehittymisen huomaaminen
 • Inspiroituminen
 • Unelmointi ja suunnitteleminen
 • Ystävien ja perheen seura- se kun tuntee olonsa rakastetuksi juuri sellaisena kuin on.

Mielestäni jokaisen olisi tärkeää pohtia rauhassa ja sitä kautta tiedostaa mitkä asiat saavat aidosti olon tuntumaan onnelliselta. Lisäämällä niitä ja samalla vähentämällä kuluttavia asioita voi tuntea olonsa onnelliseksi lähes koko ajan. Eikö se olekin juuri kaiken tarkoitus? 🙂

Mitkä pienet asiat tekevät teistä onnellisia?

During the past years I have given happiness a lot of thought and gladly my views about it have developed and changed pretty drastically. I feel even a little ashamed to admit that I used to think that happiness was something that came once I achieved something or even worse- there were times when I thought someone else could just magically make me happy. Oh my.

As for my own relief my thoughts have matured and I finally feel like I understand the concept of happiness. I know happiness is something that is already in all of us even though it might mean something different for each individual.

For me happiness is a choice. It is being grateful for the things I have now, appreciating the present and feeling peace in my mind, which comes from accepting those things that cannot be changed. Happiness is also the little things.

Here are a few small things that make me happy. During these I often just stop and realise that I am smiling for no reason.

 • Slow mornings and having coffee in bed
 • The feeling when I am excited about the day
 • A challenging job that you enjoy so much it does not even feel like you’re working
 • Sunny weather that makes me feel instantly energised
 • Helping others
 • Good night sleep and food that makes me feel good
 • Music
 • Working out and the time around it. I tend to go to the gym all excited, during my work out I always feel great and the feeling after is simply amazing
 • Meeting people who are interesting, real and kind and of course spending time with them
 • Red wine enjoyed in good company
 • Learning and realising the progress I have made
 • Feeling inspired
 • Dreaming and planning
 • The company of friends and family- feeling loved for being exactly who I am.

I think everybody should stop and think in order to acknowledge what makes them feel truly happy. By adding those in our lives while simultaniously cutting out things that consume us it is possible to feel happy almost all the time. Isn’t that the point of everything? 🙂

“At the end of the day we all just want to be happy”