Now is as good time as any

Tuntuu, että vasta pari kuukautta sitten päätin lähteä vakituisesta muotialan ostotyöstäni, joka oli pitkään ollut unelmani. Lupasin silloin ulkomailla asuville ystävilleni, että alkaisin kirjoittamaan blogia, josta kuulumisia ja tekemisiäni voisi seurata. Jokainen minut tunteva tietää, että yhteydenpitämisessäni on parantamisen varaa..

Muutin pois kotoa kymmenen vuotta sitten ja sinä aikana en pysähtynyt kertaakaan. Kävin kansainvälisen lukion Oulussa ja jatkoin suoraan pääkaupunkiseudulle double degree bachelor ohjelmaan, jonka aikana opiskelin myös Espanjassa. Valmistumisen jälkeen aloitin heti työt kansainvälisen yrityksen pääkonttoreilla Hollannissa. Jossain vaiheessa havahduin siihen, että minulla on vielä paljon unelmia ja jos en alkaisi tavoittelemaan niitä en “ehtisi” tehdä kaikkea. Samaan aikaan en kuitenkaan tiennyt varmaksi mitä haluaisin seuraavaksi tehdä. Halusin palata kotiin selvittämään ajatuksiani, tekemään töitä ja ennenkaikkea viettämään menetettyä aikaa läheisteni kanssa.

Viimeisen vuoden olen siis viettänyt kotikaupungissani Torniossa ja sen sijaan, että olisin pakkomielteisesti yrittänyt keksiä mitä haluan elämässäni seuraavaksi tehdä (heh, kyllä tähänkin olen sortunut), päätin antaa asioiden mennä omalla painollaan ja luottaa siihen, että tiedän kyllä kun olen valmis.

Olen aina rakastanut kirjoittamista ja se taitaakin olla ainoa luova asia, jonka tekemisestä nautin. Itseasiassa sain entisiltä kollegoilta lahjaksi valokuvauskirjan, jotta voisin opetella ottamaan kuviakin.. Usein minä ja tekniikka ei olla parhaita ystäviä, mutta harvemmin annan minkään asian suhteen periksi..

“It’s a terrible thing, I think, in life to wait until you’re ready. I have this feeling now that actually no one is ever ready to do anything. There is almost no such thing as ready. There is only now. And you may as well do it now. Generally speaking, now is as good a time as any.”
-Hugh Laurie

I can’t believe how fast the time goes!

It feels like it was just a few months ago when I decided to leave my job which had been my dream in order to return home after being gone for a decade. During those ten years I had studied without any breaks and started working right after graduation.

My plan was to come home to spend lost time with family and friends while working and figuring out what I truly want. Despite being a person with a lot of dreams and goals I couldn’t- for the first time- decide what I wanted to pursue next. So instead of obsessively stressing over what I will do with my life (:D who am I kidding- of course I did this too…) I focused mainly on embracing the uncertainty and reassured that I would know when I was ready.

When I left Amsterdam I promised I would start writing a blog so my friends could also read how I am doing. Everybody who knows me knows also that I am horrible when it come to keeping in touch. I even got a photography book as a present so I could learn how to take proper pictures! Let’s see how it goes…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA